Hälsinge Låtverkstads föreställningar

Hälsinge Låtverkstad har sedan 2006 avslutat läsåret med att framföra en föreställning som jobbats fram under året. Innan dess gjorde spel- och sångverkstan konserter, skivinspelningar och skolturnéer.

Mycket av innehållet i Hälsinge Låtverkstads föreställningar kommer från deltagarnas egna idéer och funderingar. Vi tar hjälp av duktiga regissörer och manusförfattare som tillsammans med låtverkstans ledare skapar en unik föreställning med musik, dans och teater. Här nedan är några filmklipp med föreställningar/delar av föreställningar med Hälsinge Låtverkstad.

 

2022 - THE DEVIL WENT DOWN TO HOLMSVEDEN

Vi kommer lägga upp filmklipp här. 
 
 
 

2019 - ALLA MURARS HEMLIGHET

Föreställningen Alla Murars Hemlighet, skriven och regisserad av Maya Lindh.
"Människan är fri och skapande, men om vi fråntas vår frihet och möjlighet att skapa, vad händer då? Vem äger egentligen rätten till en plats eller en annan människas öde? Och alla murar som tornar upp sig runt om i världen och bara står där, vad tänker de egentligen på?"

2018 - EN SANN HISTORIA

 

Föreställningen En Sann Historia, skriven och regisserad av Maya Lindh. Filmat i juni 2018 av Bollnäs Kommun, kommunikation och media.


2017 - TIDEN

Föreställningen Tiden, skriven av Gunnar Steiner och regisserad av Maya Lindh. Filmat i juni 2017 av Bollnäs Kommun, kommunikation och media.


2014 - SELFIE, DEN RÄTTA BILDEN

Slutnumret från föreställningen Selfie, den rätta bilden med Hälsinge Låtverkstad på Hudiksvalls teater, juni 2014. Musik: trad från Norge, Text: Maya Lindh, Arr: Sara Karlsson, Staffan Jonsson, Johanna Bölja Hertzberg, Koreografi: Anna Öberg, Manus: Gunnar Steiner, Regi: Maya Lindh. Filmat av Auditon AB.

 

2013 - DET BRINNER EN ELD

Slutnumret från föreställningen Det Brinner En Eld med Hälsinge Låtverkstad på Bollnäs Teaterverkstad, juni 2013. Musik: trad. från Frankrike samt Ray Davies. Text: Maya Lindh, Arr: Staffan Jonsson och Johanna Bölja Hertzberg, Koreografi: Anna Öberg, Manus: Maya Lindh, Regi: Maya Lindh. Filmat av Auditon AB.

 

Slutnumret från föreställningen På Fri Fot med Hälsinge Låtverkstad på Hälsinglands Träteater, Järvsö 2012. Musik: trad. efter Troskari-Erik Eriksson, Text: trad. samt Molly Andersson, Arr: Staffan Jonsson och Johanna Bölja Hertzberg, Koreografi: Anna Öberg, Manus: Gunnar Steiner, Regi: Maya Lindh, Filmat av Auditon AB.

 

En spel, sång och dansföreställning av Hälsinge Låtverkstad, som spelades på Hälsinglands Träteater 2011. Hälsinge Låtverkstad är på väg till en spelning när något märkligt inträffar. Plötsligt är ungdomarna ensamma i en mörk skog. Det är ingen vanlig skog, det märks tydligt. Det är Hultkläppens skog och han gör som han vill med de som kommer dit. Oförklarliga händelser, magiska möten där musiken och dansen visar sin odödlighet. Utanförskap, gemenskap, rädslor, kärlek och döden ligger till grund för Hälsinge Låtverkstads sommarföreställning Den Odödlige.

Manus och regi: Sofia Lindström

 

2010 gjorde Låtverkstan föreställningen Det Våras För Folkmusiken. Regin gjordes av Anna Öberg och Kersti Ståbi. Föreställningen spelades i Delsbo, Iggesund, Järvsö och på Södra Teatern i Stockholm. 

 

Föreställningen Amerikabrevet handlade om emigration, drömmar och kärlek. Första året med Anna Öberg som ledare för dansverkstan. Regi av Kersti Ståbi. Föreställningen spelades på Stallet i Järvsö, på Bergsjögården, Bollnäs Teaterverkstad och Bildahuset i Söderhamn samt på Hovrastämman.

 

Föreställningen blev en cirkusinspirerad show med vilda polkor och eldiga polskor. Kersti Ståbi regisserade, Lina Palmgren jobbade med dansverkstan, Johanna Bölja Hertzberg var ledare för sångverkstan och Eiwor Kjellberg, Pär Engman och Staffan Jonsson ledde spelverkstan. Föreställningen spelades i Järvsö, Delsbo, Gävle och Sandviken.

Andra året med slutföreställningar. Denna gång hämtade vi inspiration från Jack Sparrow och andra pirater i Karibien. Regi: Kersti Ståbi, ledare i sångverkstan: Johanna Bölja Hertzberg, ledare i spelverkstan: Eiwor Kjellberg och Pär Engman, ledare i dansverkstan: Lina Palmgren.

 

Låtverkstans första år med tre verkstäder. Iochmed att dansverkstan startade så gjorde vi vår första slutföreställning. Innan dess gjorde spel- och sångverkstäderna konserter och skivinspelningar. Ledare för spelverkstan: Görgen Antonsson, ledare för sångverkstan: Johanna Bölja Hertzberg och Kersti Ståbi. Lina Palmgren ansvarade för dansverkstan.

 


2003 - Låtverkstans första år!

Från en skolföreställning i Ljusdal våren 2003. Ledare under året var Jonas Olsson. Pär Engman och Eiwor Kjellberg jobbade administrativt med Låtverkstan.