Dansverkstan 2023-2024

Dansverkstan riktar sig till dig som är mellan 12 och 18 år och älskar att dansa. Läsåret 23/24 startar under HT 2023 med två helgträffar. Under våren 2024 ses vi tre helger och avslutar  läsåret som vanligt med en vecka med repetitioner och föreställningar. Dansverkstan leds av Linnea Ramström, samt spännande gästlärare. Tillsammans med sång- och spelverkstan skapar vi en föreställning som spelas upp i juni. 

Årsplan

HT -23

  • 28-29 oktober, STF Undersvik
  • 25-26 nov, Helsingegården, Järvsö.

VT -24

  • 3 februari, Helsingegården, Järvsö.
  • 13-14 april, Helsingegården, Järvsö.
  • 18-19 maj, Helsingegården, Järvsö.
  • Föreställningsperiod med repdagar och föreställningar: 15-19 juni (föreställningar 18, 19 juni). Helsingegården och Stenegård, Järvsö

Några frågor till Anna Öberg, tidigare ledare för dansverkstan.

annaoberg.png

När började du dansa?
Som liten minns jag att jag dansade schottis med pappa på gräsmattan och ibland på Delsbostämman, men det var först under gymnasiet som det tog fart på riktigt. 

 

Vad fick dig att vilja satsa på dansen och utbilda dig inom det?
Mitt stora intresse har alltid varit musik och jag utbildade mig först till klassisk violinist och jobbade som det under några år, främst som teatermusiker och i olika gränsöverskridande projekt med dans, musik och teater. I och med det blev jag alltmer intresserad av rörelsens förhållande till musiken och kände en allt starkare dragning till folkmusiken. Tillslut kunde jag inte stå emot längre utan gick danskursen vid Malungs Folkhögskola och sedan Danshögskolan i Stockholm. Det är ett val jag aldrig ångrat! 

 

Nämn något du tycker om att göra när du inte dansar eller undervisar.
Jag älskar att vara ute i naturen. Paddla och åka skidor.

 

Varför tycker du att en ska söka till Låtverkstan?
Det är ett fantastiskt sammanhang att växa i både som människa, musiker och dansare. 

 

Berätta lite hur ni jobbar i dansverkstan under en typisk Låtverkstadshelg!
Vi börjar alltid med en grundläggande kroppsträning som sen går över i att göra olika dansövningar till musik med fokus på improvisation. Därefter brukar vi jobba med olika danstyper, tex polska, schottis eller halling men också skapa olika koreografier som vi förbereder inför att jobba med resten av Låtverkstan.