Tyvärr kan vi inte anordna en berättarverkstad längre.

Under läsåret 2014-15 lade vi till en fjärde del i Hälsinge Låtverkstad, nämligen en berättarverkstad. Den leddes av Kersti Ståbi och Mikael Öberg. Vi har tyvärr inte de ekonomiska resurserna att fortsätta driva berättarverkstan under detta år. Vi hoppas innerligt att vi någon gång i framtiden kan starta en ny berättarverkstad! Är du nyfiken på hur föreställningen Den Sista Natten blev, kan du höra av dig till oss och köpa en DVD med hela föreställningen. 

 

 

 

 

För ungdomar mellan 13 och 19 år, bosatta i Hälsingland och Gästrikland.

Berättarverkstan är ett nytt tillskott i Hälsinge Låtverkstad. Sedan tidigare finns det möjlighet att söka till dans-, spel- och sångverkstan. Under läsåret kommer dessa fyra grupper att både jobba var för sig och i en enda storgrupp för att förena kraften och energierna som finns i de olika uttryckssätten

kersti_stabi_litenjpg.jpgIngen förkunskap krävs, bara du har ett stort intresse för att berätta muntligt! Läsåret 14/15 består av fem kurshelger, lör-sön, och en föreställningsvecka med repetitionsdagar och föreställningar. Ledning av Kersti Ståbi.

Vi kommer tillsammans att berätta både sagor, myter, sägner och nutida historier. Deltagarna kommer att skapa egna berättelser, precis som deltagarna i de andra verkstäderna som gör egna låtar och koreografier, texter och stämmor.

Tillsammans med spel-, sång- och dansverkstan skapar vi en föreställning som slutproduktion men gör även egna framträdanden på andra platser i mindre konstellationer.